bombardement rotterdam, 14 mei 1940, februaristaking, willemsbrug, oorlogsmisdaad, waalhaven, scharroo, willemsbrug,
bommen op rotterdam, razzia, nederland in de tweede wereldoorlog, generaal winkelman                          De getuigen


                 Dhr. Lagendijk Rotterdam 14 mei 1940


Wij ontvingen een e-mail van Ignatius Botes uit Zuid Afrika met een aantal foto's van zijn opa, die in Rotterdam woonde tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In het e-mailtje schreef dhr. Botes oa. het volgende:

My oupa, Jan Lagendijk, het in 1950 na Suid-Afrika geėmigreer.  My ouma, ma en oom het 'n jaar later gevolg. Oupa wou nooit oor die oorlog praat nie: "Het is voorbij, wij praat er niet meer over".  Ouma het daarenteen baie vertel.

Oupa het ook "onderdoken" gegaan en by die Rooi Kruis aangesluit, waar hulle gewondes in die kelder van 'n katedraal in Charlois verpleeg het.  Na die oorlog het hy gehelp om Rotterdam te herbou. Dit is al wat ek weet.  Oupa het die foto's in die vullisblik gegooi, maar ek het dit tussen die aartappelskille uitgekrap.  Moontlik beteken dit vir u iets.

De foto's van Dhr. Lagendijk, die duidelijk de onreddering en vernieling van Rotterdam laten zien en het overlijdensbericht van hem en zijn vrouw, zoals dat in het Volksblad aangekondigd werd, treft u hieronder aan:

25-11-2000 overlijdensbericht Dhr. Jan Lagendijk in het Volksblad

27-03-2001 overlijdensbericht van Sjaan Lagendijk in het Volksblad
© Copyright Sion 2002 - 2013

 Contact

 Credits

Gastenboek

 Disclaimer

 Home