Het verzet


                                   Haagse Knokploeg


 

 

In 1942 moest hij Tilburg ontvluchtten. Hij zwierf vervolgens in Oisterwijk, Delft en Rot-terdam. In Rotterdam was hij lid van de voormalige Haagse KP, die in Rotterdam Charlois opereerde. Op 5 nov 1944 in Rotterdam gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis in Scheveningen en op 6 nov 1944 werd hij op de Waalsdorpervlakte gefusilleerd

Christiaan Cattel alias Eric was de leider van de Haagse Knokploeg. Hij werd op 26 oktober 1944 gearresteerd. Hij werd vastgehouden op de Haagsche Veer. Na een korte hechtenis werd hij doodgeschoten wegens betrokkenheid bij de illegaliteit.

 

Bernard Cramer alias Remarc werd samen met Boy op 6 nov 1944 op de Waalsdorpervlakte vermoord.

Ab Jüdell, een van de oorspronkelijke 7 leden van de knokploeg Den Haag. Werd gearresteerd en verbleef in Kamp Vught. Werd door zijn kameraden vrijgekocht en kon zijn verzetswerk hervatten. Vertrok na de capitulatie naar Suriname.

 

Hans Hovius werd vlak na zijn toetreding tot de Knokploeg gearresteerd. Hij had nog nooit deelgenomen aan een illegale activiteit.

Albert J. de Soet alias Ab werd opgepakt en gefusilleerd. Hij was 20 jaar en werd op de schietbaan in Rotterdam vermoord.


Leden van de Haagse Knokploeg:

 
Christiaan A. Catell  ( Erik)
Willem F. de Zanger  (Flip)
Bernard Cramer  (Remarc)
Segundo J.A. Ecury (Boy)
Ab Jüdell (Bill)
Albert J. de Soet  (Ab)
Ron Koomen  (Ronnie)
Ernst Cornelius
Rein Goedheer
Hans C. Hovius
Adrie Knijff
Hans Koomen
Piet H.A. Schmidt Crans
 
Koeriersters:
 
Wilhelmina J.T. Gerretsen  (Helma)
Ger Pot  (Connie)
Ellis Maassen


© Copyright Sion 2002 - 2013
 Contact

 Credits

Gastenboek

 Disclaimer

 Home