Nederland in de Tweede Wereldoorlog

A
                                 Favoriete links


Op deze webpage treft U mijn favoriete links aan. Deze links bezoek ik vrijwel dagelijks en zijn een bron van informatie. Doe geen moeite uw website op te laten nemen op deze webpage. Het zijn mijn persoonlijke favorieten. Websites m.b.t. de Tweede Wereldoorlog kunnen voorgedragen worden en kunnen worden opgenomen op het portaal http://tweede-wereldoorlog.klup.nl en niet op deze website, tenzij Uw website tot mijn persoonlijke favorieten gaat behoren (wat absoluut mogelijk is!) 
Mooie websites van goede vrienden.


Harry's genealogische website

Mooi vorm gegeven website vol met genealogische informatie en nuttige links en verhalen. De website van Harry is zeker Uw bezoekje waard.

Verhalen van Gerard

De boeiende verhalen van Gerard Martens. Een ontmoeting per toeval. die uitmondt in een fantastisch contact. De levenswijsheid die Gerard uitstraalt in zijn verhalen wendt hij graag aan om andere te helpen. Lees zijn verhalen en U begrijpt wat ik bedoel.


Mijn Holocaust links:


Platform WOII en Sjoa educatie

Geen nieuwe website over de Tweede Wereldoorlog of de Shoah, maar een website over lesgeven. Het Platform Educatie WOII en Sjoa wil de kennis over WOII en de sjoa en best practices in de eigen lespraktijk van leden- en collegaleraren verbreden en verdiepen, door de in Yad Vashem opgedane kennis en vaardigheden uit te bouwen, uit te wisselen en door te geven.

Horst Eichenwald

Leo heeft een indrukwekkende website gemaakt over een klein Duits jongetje, dat slachtoffer is geworden van de waanzin in de Tweede Wereldoorlog. Sober en zeer aangrijpend. Bezoek de website!

Wiesenthal Centrum

Een onuitputtelijke bron van informatie over alles wat te maken heeft met de Holocaust. Alle bekende plaatsen, personen en gebeurtenissen zijn opgenomen op deze uitmuntende website.


Mijn W.O.II Links:


Oorlogs en verzetsmuseum Rotterdam

Een museum met een verrassende collectie, die een goed beeld geven van Rotterdam gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort

Een website die is opgezet om informatie te verstrekken en niet alleen om te gedenken. Met andere woorden, deze website bevat veel informatie over het leven van de gevangenen in het kamp Amersfoort, over de bewakers en over de diverse werkcommando's.

Website van Teun

Deze website is opgezet als een herinnerings- en herdenkingsmonument voor gesneuvelde KNIL militairen. De website bevat personalia en bijzonderheden van talloze KNIL militairen, die in hun leven verloren in IndonesiŽ.Mijn favoriete Nieuwslinks:


www.kranten.com

Online de krant lezen is mogelijk via deze website. Sterker nog, je kunt dagelijks een email ontvangen met alle headlines van de grote Nederlandse kranten. Daarnaast is een abonnement op een emailalert mogelijk als de headline bepaalde door jou opgegeven woorden bevat.

Nieuws

Nieuws website met het laatste ANP nieuws. De moeite als je niet veel tijd hebt, maar toch snel wilt weten wat er gebeurt.


Mijn favoriete Ruimtelinks:


NASA

Fantastische website met allerlei informatie over de NASA ruimteprogramma's en over het laatste nieuws op astronomisch gebied. Volg alle ontwikkelingen van de NASA via deze website. De site is op wetenschappelijke leest geschoeid.

SPACE - something amazing every day

Iets minder wetenschappelijk, maar niet minder spectaculair is deze website. Het laatste, niet altijd wetenschappelijk onomstreden, nieuws is via deze site te volgen.© Copyright Sion 2002 - 2013
 Contact

 Credits

Gastenboek

 Disclaimer

 Home