tweede wereldoorlog, holocaust, hitler, bombardement rotterdam, wo2, wo2 documentaires, nederland in de tweede wereldoorlog
verzet in nederland, oorlogsverhalen, foto wo2, proces rauter, persoonlijke verhalen wo2, sion soeters, marinus soeters, wim viejou.
februaristaking, foto's tweede wereldoorlog. arbeidsdienst, razzia rotterdam, razzia lekkerkerk, flip linneman, grebbeberg, kamp vught
bombardementen, wo2 vliegtuigen, seys inquart, arbeidsdienst, mussert, jodenvervolging, holocaust, kamp westerbork, kamp amersfoort,
jan campert, neuengamme, hongerwinterTweede Wereldoorlogervaringen


Knokploeg Gilze - Baarle Hertog
 

 Johan Verhoeven - Caspar


Voor Dhr. Verhoeven zijn wij op zoek naar informatie betreffende zijn vader, Johan Verhoeven ( Caspar) en zijn verzetsactiviteiten gedurende WO2.

Er is in Gilze (Gilze-Rijen) of Baarle Hertog een verzetsgroep geweest onder leiding van Dokter Bloem of Blom. Na onderzoek van de Stichting 40-45 is aangetoond dat in Baarle Nassau een Dr. Bloem heeft gewoond. Niet bekend is, of dit de commandant van de bedoelde verzetsgroep is geweest.
 
Wij zoeken antwoorden op de volgende vragen:
 1. Wie kent een knokploeg onder leiding van Dokter Blom/Bloem in de omgeving van Gilze of Baarle Nassau?
 2. Wie weet meer van een aanslag op de Amercentrale in Geertruidenberg die door deze groep kort voor de bevrijding zou zijn uitgevoerd?
 3. Wie heeft informatie over een aanslag op Duitse pantserwagens/tanks door deze groep in de omgeving van Baarle Hertog en Weelde?
 4. Wie kan ons iets vertellen over het lot van de Duitse bewakers van deze voertuigen, die volgens de verhalen zouden zijn omgebracht door Brabantse loonslachters?
 5. Wie is op de hoogte van een aanslag die deze groep zou hebben gepleegd op een bevolkingsregister in of om Breda. Deze aanslag is slechts gedeeltelijk gelukt, omdat na de explosie de papieren op straat dwarrelden.
 6. Wie is op de hoogte van eventuele andere aanslagen op bevolkings-registers die door deze groep gepleegd zouden zijn?
 7. Wie kent de verzetsman Johan Verhoeven, die de schuilnaam "Caspar" gebruikt zou hebben?
 8. Wie kent in Gilze een boerderij die "de Vluchtheuvel" genoemd werd, weet waar deze gesitueerd was en weet welke rol deze boerderij in de oorlog speelde?
 9. Wie is op de hoogte van het feit, dat "Caspar" twee Joodse kinderen op de fiets vanaf "de Vluchtheuvel" in veiligheid heeft gebracht?
 10. Wie kent de namen van deze 2 Joodse kinderen die door "Caspar" in veiligheid werden gebracht.
 11. "Caspar" (Johan Verhoeven) is twee maal gearresteerd door de Duitsers. En keer tijdens een busreisje van Breda naar Gilze en n keer tijdens een bijeenkomst van dienstgeleider van de douane Suijker in Baarle Nassau. Wie kent Suijker, wie weet van de bijeenkomsten, wie weet waar deze plaatsvonden en wie weet van de beide ontsnappingen van "Caspar" uit Duitse gevangenschap?
 12. "Caspar" heeft gedurende de periode 1942 t/m september 1944 op diverse plaatsen in Limburg en Brabant ondergedoken gezeten. Wie heeft informatie over "Caspar" en zijn activiteiten in andere groepen dan de groep in Gilze-Baarle Hertog?
 13. In de R.K.-parochie St.Petrus in Gilze heeft een zekere Rector Huijsmans zijn pastoraat uitgeoefend samen met de ondergedoken Pater Menke gedurende de oorlog. Rector Huijsmans zei dat hij Johan Verhoeven als onderduiker in Gilze had gekend. Er wordt nu via de kerkelijke kanalen kennelijk bevestigd, dat er een verzetsgroep in en rond Gilze-Baarle actief is geweest en dat deze groep inderdaad een aantal sabotageacties heeft uitgevoerd. Natuurlijk is de vraag waar precies. Wie kent nog de leden van deze KP en wie kan hier meer over vertellen?

Heeft U antwoorden of informatie betreffende bovenstaande vragen of andere relevante informatie betreffende het verzet in Gilze en omgeving verzoeken wij U contact met ons op te nemen.


Sion Soeters 2002 - 2013
 Contact

 Credits

Gastenboek

 Disclaimer

 Home